Steigerhoutbeits Blackwash

EAN code
8712501531077
Gegroepeerde productitems
Product NaamAantalVerzending
Steigerhoutbeits Blackwash 2,5 Ltr
€ 22,95

Steigerhoutbeits Blackwash 750ML
€ 8,95

Meer informatie
MerkCronolin
Type verfBeits
Informatie

Steigerhoutbeits Blackwash

Steigerhoutbeitsen zijn speciaal ontwikkeld voor veel houtsoorten om dit een mooie look te geven en om het hout te beschermen tegen weersinvloeden. Belangrijk om te weten dat de beits altijd goed geroert moet worden met roerstaafover de bodem van het blik omdat daar het kleurpigment ligt. Daarna kan het opgebracht worden met kwast of roller. De eerste laag kan er wat meer in het hout trekken, daarom is het verstandig eerst een proefstukje te doen. Na de eerste laag kan het heel ligt geschuurd worden en dan nog een laag opbrengen, dan krijg je een super mooi resultaat.

Technische specificatie

Zijdeglanzende oplosmiddelhoudende transparante impregneerbeits voor binnen en buiten op basis alkydhars en lijnolie. Steigerhoutbeits geeft hout een verouderde vergrijzingslook.

Toepassing

 

Transparante beits welke gebruikt wordt voor het decoratief beschermen van diverse houten ondergronden, zoals tuinhout, meubels, plinten deuren etc.

Kenmerken

 

De houtstructuur blijft zichtbaar en wordt, afhankelijk van de houtsoort geaccentueerd. Bladdert niet af. Geen scheurvorming en craquelé. Oplosmiddelarm.

Kleur

 

Whitewash, greywash, darkgreywash, Oldbrown en blackwash.

Glans

 

Zijdeglans, bij meerdere lagen gaat glans omhoog.

Basisgegevens

 

Dichtheid : ca. 0.90 kg/l volume-vaste stofgehalte : ca. 34 % verdunner : n.v.t. stofdroog : 2 uur overschilderbaar na minimaal : 6 uur overschilderbaar maximaal : onbeperkt

De basisgegevens zijn bepaald bij een temperatuur van 20°C en 50 % relatieve vochtigheid. de droogtijden zijn bepaald bij een natte laagdikte van 70 micrometer.

Houdbaarheid

 

Tenminste 12 maanden vanaf de produktiedatum, mits opgeslagen bij een temperatuur tussen 5°C en 30°C in onaangebroken, originele verpakking.

Condities

 

De minimum-omgevingstemperatuur, vereist voor voldoende door- harding, is 10 °C. De temperatuur van de ondergrond moet tenminste 3°C boven het dauwpunt liggen om condensvorming te voorkomen.

Verbruik

 

Per laag : 10 m²/l

Verwerking

 

Kwast, dompel, spuiten Airless-spray en Air mix: verdunning : n.v.t. spuitdruk : min. 120 bar bij air mix 60 bar nozzle : min. 0,015 inch Kwast:

type : platte kwast of kwast geschikt voor lazuren Bij meerdere lagen dient er tussen de beide lagen geschuurd te worden

Reinigen gereedschap : terpentine of kwastenreiniger

Droging

 

Bepaald bij 30 micrometer nat, bij 20°C en een RV van 50 %. stofdroog : 2 uur kleefvrij : 4 uur hanteerbaar : 6 uur overschilderbaar : 6 uur doorgehard : niet van toepassing

Algemeen

 

Voornoemde gegevens werden aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen en verwerkingstechnieken samengesteld. Daar de toepassingen verwerking buiten onze invloed liggen, kan aan dit technische merkblad geen recht worden ontleend. Indien er gewerkt wordt onder omstandigheden, die niet aangegeven worden in dit merkblad, dient een schriftelijke bevestiging van ons te worden opgevraagd

Uitgave

 

Dit documentatieblad vervangt alle eerdere uitgaven.

CRONOLIN PAINT BV

 

Merk verfCronolin